Over Helen van Reenen & Contact

Ik ben Helen van Reenen (1965). Helder en gevoelig, houd ik ervan om hoog opgeleide (IT) professionals te begeleiden.  Zowel in teamverband als individueel. Van de dagelijks praktische zaken naar diepgaand conceptuele vraagstukken.

Ik vind het inspirerend en boeiend om van jou te horen hoe jij het leven ziet, hoe het voor jou werkt (of soms juist niet). Vanuit een open blik onderzoeken we wat mogelijke antwoorden zijn op jouw vragen. Dat gaat soms direct, soms is het zoeken en proberen. Wellicht moet je het oude respectvol loslaten. Om weer te ontdekken dat je al vrij bent en niet anders hoeft te zijn dan wie je bent.

Ik weet dat het niet altijd gemakkelijk is, maar het is wel verhelderend, waarachtig en vervullend. En ik vind het keer op keer bijzonder om mensen hierbij te begeleiden. Bij de begeleiding horen wandelingen of meditaties. Ik vind dat de beste manieren om oorspronkelijke antwoorden te vinden. Eenvoudig, nabij en doeltreffend.

Ik heb zelf lang geworsteld met zingeving, met het vinden van het juiste werk, en met het op mijn gemak zijn met wie ik ben. Het lukt me steeds beter, en het is nooit klaar. Daarom zet ik mijn eigen levenservaring ook in bij de begeleiding. Ook zet ik mijn liefde voor, nieuwgierigheid naar en kennis van: het bedrijfsleven, IT, biologie, filosofie, (Zen-)meditatie, psychologie, tai-chi, lichaamswerk, het universum en Dzogchen.

Inspiratie

Bij de School voor Zijnsoriëntatie volg ik sinds 2012 het Zijngeoriënteerde  pad van levenskunst. De basis van deze visie is het boeddhistische uitgangspunt: “je bent al vrij”. Dat wil zeggen dat ik oorspronkelijke openheid als uitgangspunt en inspiratie voor mijn leven neem. Door vanuit dat startpunt mijn kennis en persoonlijke ervaring te delen, geef ik mijn missie “Iedereen gelukkig!” vorm.

Werkervaring: Na mijn studie biologie deed ik promotie onderzoek in Wageningen. Vanaf 1995 werkte ik in de ICT in het bedrijfsleven, eerst als consultant en later als manager van professionals.. Ik begeleid sinds 2004 professionals in (onder meer) de ICT.

Contact

Wil je meer weten?
Stuur een e-mail met je naam, telefoonnummer en een korte omschrijving van je vraag naar:
Helen van Reenen
Email: helen@wandelcoachbedrijf.nl 
Telefoon: 06-15052672
Locatie: Utrecht, omgeving Oud Zuilen
Ik mail of bel je zo snel mogelijk terug om een afspraak in te plannen.

Het WandelCoachBedrijf. Zen maar niet zweverig

View Helen van Reenen's profile on LinkedIn